🚛 Brezplačna dostava na vse izdelke.

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA:

1.  UVOD:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino upravlja podjetje JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p, v nadaljevanju ponudnik.

Spletna trgovina Vozi Miško deluje 24 ur na dan, vse dni v letu.

Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Pazljivo preberite naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Splošne pogoje bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni verziji v celotnem besedilu dostopni vsakomur brez težav.

Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Podjetje JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Ponudba in pogodba v elektronski trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Elektronska trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije.
Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Pogodbo je moč skleniti le v slovenskem jeziku.

Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.

Izvod pogodbe v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi).

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Podjetje JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

2.  DOSTOPNOST INFORMACIJ:

V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

a) ime in sedež podjetja
b) kontaktni podatki, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (e-pošta, brezplačni telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki
e) časovna veljavnost ponudbe
 f) pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave
g) način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve
h) pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi

3.  DOBAVNI ROK:

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Blago ki je na zalogi, ima rok dobave 8-14 delovnih dni.
Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti ali telefonu, v tem primeru je rok dobave po dogovoru .Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila.
V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki ponudnika, na katere se lahko naročnik obrne v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z naročilom. Način dostave je paketna dostava z dostavno službo, kar pomeni, da bo naročilo dostavljeno že naslednji dan ob prejemu obvestila, da je blago pripravljeno za odpremo. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo kurir pustil sporočilo. Prosimo, da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo, ki se zaračuna v skladu s cenikom dostavne službe. V primeru, da paketa ne dvignete v roku 5-dni se smatra, da odstopate od naročila in se bo vrnilo dobavitelju.
Stroški pakiranja so vključeni v ceno izdelka. Cena poštnine je brezplačna.

–  Pomembno opozorila: Da bi prejeli naročilo v najkrašjem času, vam svetujemo, da upoštevate naslednje:

1. Navedite podatke za dostavo, kjer je vedno nekdo na razpolago za prevzem paketa. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo kurir pustil sporočilo. Prosimo,da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo.
2. Priimek naveden v naslovu za dostavo mora biti tudi naveden na zvoncu/domofonu/poštnem nabiralniku. V kolikor kurir ne najde priimka, nam vrne paket z opombo: ”Prejemnik neznan”
3. Navedite tudi vašo mobilno telefonsko številko v primeru, da bi vas za prevzem paketa poklicali iz dostavne službe.

–  Kdaj bom prejel(a) naročeno blago?

• Dostava na dom:

Ob odpremi naročila vas obvestimo na e-mail ter vam sporočimo vse podatke vašega paketa.  

Paket vam dostavljalec lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko pa vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza.

4.CENE:

Cene izdelkov v spletni trgovini http://www.vozimisko.si/  so z DDV (vsebujejo 22 % DDV). Podjetje JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p.. je DDV zavezanec (ID: SI35553197).Cene so označene v EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo samo
za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago veljajo na dan opravljenega nakupa.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Cene ne vključujejo dostave.

Redne cene veljajo za vse uporabnike (prijavljene in neprijavljene) spletne strani www.vozimisko.si in nimajo vnaprej določene veljavnosti ter se lahko kadarkoli spremenijo brez posebnega predhodnega obvestila.
Spletne cene veljajo za vse uporabnike (prijavljene in neprijavljene) spletne strani www.vozimisko.si in imajo vnaprej določeno veljavnost. Spletne cene so lahko določene za konkretne artikle, konkretno vrsto artikla ali blagovno znamko.
Spletne cene veljajo za količine običajne za gospodinjstva. Spletne cene so posebej označene in veljajo za čas trajanja akcije v spletni trgovini www.vozimisko.si .

Način plačila:

Plačilo je mogoče samo po predračunu:

1. Plačilo po predračunu:

Plačilo po predračunu – naročilo je odpremljeno po prejemu denarnih sredstev na naš bančni račun. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katerekoli banke, spletne banke, pošte, …

•podatki za plačila v Sloveniji

◦Prejemnik:                  JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p.
◦Bančni račun IBAN:  SI56 0400 1004 7348 987
◦Račun odprt pri banki Nova KBM d.d.

Sklic pri plačilu je številka predračuna: 00-številka predračuna

5.  NAROČILO:

Kupec uvrsti artikle v košarico, kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa.
V košarici se prikaže naziv artikla, količina, popust na običajno ceno. Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z razlogom zavrne. Na tej stopnji so sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna. V primeru, da bi radi odstopili od naročila nas prosimo obvestite v roku (1) ure od prejetega naročila po elektronski pošti. Ko je naročilo izvedeno prodajalec v najkrajšem možnem času blago pripravi in ga odpošlje ali pripravi za osebni prevzem.

6. REKLAMACIJE, PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA:

Informacije v zavihku “Vračilo izdelkov”.

 7.  REŠEVANJE SPOROV:

Morebitni spori med strankami, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno,
v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi.

8.  STVARNA NAPAKA:

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

9.  VARSTVO POTROŠNIKOV:

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov. (link https://www.uradni-list.si/1/content?id=51154)
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu. (link https://www.uradni-list.si/1/content?id=94740&part=&highlight=+elektronskem+poslovanju+na+trgu)

9.  VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:

Informacije v zavihku “Varovanje podatkov”.

Kontaktni podatki ter upravljalec z osebnimi podatki

Velja za upravljalca JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. oziroma izvajalca v imenu upravljalca za obdelavo ali uporabo katerihkoli osebnih podatkov.

Podatki upravljalca:

JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p.

Stara cesta 49

1370 Logatec

DDV številka: SI35553197

Matična številka: 8378916000

Telefon: 040/810 736

E-pošta: info@vozimisko.si

Obdelujemo naslednje osebne podatke

–          Kontaktni podatki, kot so ime, e-naslov in telefonska številka (osnovni podatki)

–          Odziv na naša sporočila, kar pomeni, da spremljamo, katere povezave ste kliknili, ali je bilo sporočilo odprto.

–          Porabljen čas in kliki na povezave, torej podatki o uporabi naše spletne strani

–          Za dostavo blaga in izpolnitev pogodbe potrebujemo določene podatke, kot so naslov in čas dostave, kaj je predmet nakupa in način plačila, morebitne reklamacije in datum plačila, izdan račun, itd.)

V okviru pravnih podlag lahko obdelujemo osebne podatke

–          V primeru izpolnjevanja zakonskih obveznosti (izdaja računa za kupljeno blago)

–          V primeru, da ste od nas želeli ponudbo ali za sklenitev in izpolnitev pogodbe

–          V primeru, da ste za obdelavo osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za določen namen obdelave in je tudi vaša pravica, da privolitev prikličete

–          V primeru zakonitega interesa, kar pomeni, da če ste recimo v košarici pustili izdelke in niste končali nakupa, vam pošljemo e-sporočilo.

Namen obdelave osebnih podatkov za enega ali več spodaj navedenih namenov:

–          Tržno komuniciranje (e pošta ali sms sporočila)

–          Za statistično analizo o uporabi naše spletne strani ali prodajai našega blaga

–          Za odgovarjanje na vaše povpraševanje

–          Za uveljavljanje pravnih zahtevkov

–          Za komuniciranje glede zagotavljanja naših storitev

–          Za reševanja sporov.

Kaj se zgodi po obdelavi osebnih podatkov in kako dolgo jih hranimo?

Vse dokler ste registriran član naše spletne strani, so vaši podatki shranjeni.

O izdanih računih, hranimo podatke 10let od izdaje.

Vse do preklica z vaše strani, hranimo osebne podatke in jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve.

Od izpolnitve in sklenitve pogodbe (dobave blaga) hranimo osebne podatke še 5 let.

Ko rok za hrambo osebnih podatkov poteče, podatke izbrišemo ali pa jh obdelamo tako, da jih ni več mogoče pripisati vam oziroma vas povezati z njimi.

 

Posledice neposredovanja in prostovoljno posredovanje podatkov

Osebnih podatkov niste primorani oziroma dolžni posredovati, kajti posredovanje je popolnoma prostovoljno in sicer za namen sklenitve pogodbe. Brez posredovanja, je pogodbo nemogoče skleniti in je tako dobava blaga neizvedljiva. V kolikor pride do teh posledic, ki se zgodijo, zaradi neposredovanja, jih vsakič navedemo, ko od vas pridobivamo osebne podatke.

Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov

Izven družbe JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p. ali pogodbeni obdelovalci, kateri so prav tako dolžni spoštovati zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, vaših podatkov se ne posreduje in tretje osebe nimajo do njih dostopa. Pogodbeni obdelovalci, katerim so dostopni vaši osebni podatki so ponudniki programerskih rešitev, pošiljanja e-sporočil, storitev marketinga, pošiljanja sms sporočil in dostavne službe. Ti smejo vaše podatke obdelovati samo v okviru naših navodil in nikakor za lastne namene, saj so zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov. Prav tako ti ne iznašajo osebnih podatkov v tretje države (izven držav članic EU – članice EU, Islandija, Liechtenstein, Norveška).

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, privolitev za obdelavo in preklic privolitve, ter posledice preklica

–          Potrditev, ali obdelujemo vaše podatke

–          Dostop do osebnih podatkov ter namen obdelave, uporabnike, katerim bodo oziroma so bili razkriti osebni podatki in kategorije teh (zlasti uporabniki mednarodnih organizacij in tretjih držav), vrste osebnih podatkov, obdobje hrambe oziroma vsaj merila, ki se uporabijo za določanje tega obdobja, avtomatizirano sprejemanje odločitev, ki vključuje tudi oblikovanje profilov  ter razloge zanj in tudi pomen kot predvidene posledice obdelave za vas.

–          Kopija osebnih podatkov, ki je brezplačna in v obliki, katero določite sami. Če ste recimo zahtevo podali elektronsko in ne zahtevate drugače, se tudi kopija zagotovi v elektronski obliki. V kolikor bi zahtevali dodatne kopije, se lahko zaračuna razumna pristojbina, pri kateri se upoštevajo stroški.

–          Za popravek netočnih osebnih podatkov.

–          Omejitev obdelave nastopi v primeru, da oporekate točnost podatkov za obdobje, ko lahko preverimo točnost osebnih podatkov. Prav tako lahko omejitev nastopi tudi, če je obdelava nezakonita in zahtevate omejitev uporabe, namesto izbrisa. Če ne potrebujemo več osebnih podatkov za namen obdelave, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, obrambo ali izvajanje pravnih zahtevkov, se pravtako omogoči omejitev obdelave.

–          Če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, sploh če prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov, se sproži izbris.

–          Pravica, brez da bi vas ovirali, je, da lahko podatke posredujete drugemu upravljalcu, zato se sproži izpis osebnih podatkov, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki.

–          Za namene neposrednega trženja (vključuje tudi oblikovanje prifilov) preneha uporaba osebnih podatkov

–          Če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov, za vas ne velja odločitev, katera temelji na avtomatizirani obdelavi (vključno z oblikovanjem prifilov)

Prav tako imate pravico zoper nas vložiti pritožbo informacijskem pooblaščencu, v  kolikor ste mnenja, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Kakšen je postopek uveljavljanja pravic

Pisno in na katerikoli kontakt naveden na vrhu dokumenta pod »Upravljalec osebnih podatkov in kontaktni podatki«, lahko posredujete svoje zahteve, povezane z uveljavljanjem pravic z osebnimi podatki.

V kolikor vas ne moremo zanesljivo identificirati in to tudi dokažemo, lahko ukrepanje zavrnemo, v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki in za potrebe zanesljive identifikacije, lahko od vas zahtevamo dodatne podatke.

Najpozneje v roku enega meseca od prejema vaše zahteve, brez odlašanja moramo odgovoriti na vašo zahhtevo, s katero uveljavljate svoje pravice, ki so vezane z vašimi osebnimi podatki.

Na tem spletnem mestu bo objavljenja vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov.

 

15.  AVTORSKA ZAŠČITA:

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani http://www.vozimisko.si/ so last podjetja JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p., Stara cesta 49, 1370 Logatec.
Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela. Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, oziroma s pisnim privoljenjem podjetja JanMar, prevozi, Jan Marušič s.p.

Košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping